Mimmiie

Bjuden till andra sidan jorden!

2007-04-29 @ 23:25:37

 Så, den här veckan kanske det blir av att köpa en ny cykel. Mamis cykel är iochförsig bra, och den har blivit grymt mycket bättre nu sen hon har lagat den. Men det finns lite som saknas. Och nu när jag ska cykla varje dag till jobbet så ska den ju vara perfekt.
Cyklade förövrigt till jobbet, Liseberg på ynka 15 minuter idag, det är inte illa!
På jobbet var det full rulle. Jag hade avkoll, första gången som utildare, spännande. Men I klarade uppkörnigen, så jag antar att jag gjorde ett någorlunda bra jobb iallefall.
Göteborg börjar bli alldeles för litet. Iår är det många känningar som börjar på Liseberg. Kanske dags att bege sig till en annan del av världen?

Och på tal om någon annan del av världen, så fick jag reda på att jag är BJUDEN på en resa till mexico eller brasilien i november. Tack, tack, tack!
Och det är lite knas. För jag pratade om det här senast i fredags.
Ahh, det är helt galet. Jag är inget annat än överlycklig!!!


!
Tänk er mig liggandes på någon av de här  playorna om ett halvår!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

what if leaving is a loving thing

2007-04-28 @ 23:35:14

Belive me honey. it´s not funny.
Nej. Bli vuxen alltså, tänk att det var det man drömde om när man var liten. Man ville bestämma ALLT själv. Tänk om man visste hur det skulle bli. Har precis suttit och rensat bland alla mina papper; räkningar, cv:n, scheman, ja, allt inom pappersvärlden helt enkelt. Bara för att betala in de där pengarna till a-kassan. Gräsligt mycket också, till råga på allt.
Men men. Liseberg öppnade idag, och alla blev barn på nytt. Nej, men det var skönt att arbeta med folk i ens egen ålder. Så jag kunde vara 19. Inte hänga med "fröknarna" och vara trist, eller stå och skälla på barnen som slår varandra och kallar varandra för hora eller dyl. Nej, nu var jag 19 igen.
Och den här säsongen kommer bli så olik förra årets. Och just nu känns det som att jag inte vill det. Jag vill vara kvar i det gamla, i det "trygga". Men om 3 veckor blir min arbetsvärld totalt uppochner för mig ändå, så det spelar kanske ingen roll, vad vet jag?!
Och så var det det där med klädpolicyn, fy vad löjligt. Vi gick ju med uppvikta byxor hela förra sommarsäsongen. Har ni inte viktigare saker att tänka på, tex, säkerheten och sådant. Nej, kläderna är ju det viktigaste.

Tog en sväng inom nya Zara i arkaden idag innan jobbet. Folket var helt crazy. Men det blir nog bra med en sådan butik i staden.

Äntligen fick jag det jag ville ha.
What if leaving is a loving thing.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kick-off.

2007-04-27 @ 10:20:49

Kick-offen igår. Jag hade min traditionella feber. Kom precis till talet vid balder var slut. Men hur lätt är det att hinna i tid när man ska prata med en miljon människor och ta ut pengar?
Det braiga var att när jag vi kom så kom allt folket emot oss, så det var bara att möta upp folket. Gick upp till Uppswinget, och nervositeten stod oss upp till tänderna. Så när vi väl fick sätta oss och jag såg att det bara var en liten spärr framför höften som krossade höftbenen som skulle hålla fast oss, så kändes det faktiskt lite obehagligt. Själva åkturen var väl inte sådär jättehäftig, men alla kommer ju vilja åka den ändå, eftersom den är den nya. Frågan är hur bra den kommer gå de andra åren.
Efter det sammlades vi upp och skulle träffa de nya. Spännande. Fast det var lite av en besvikelse, inte så att de nya var en besvikelse. Men det var bara 4 av 21 där!!! Menmen, jag lär ju få träffa dem tids nog.
Efter det blev det balder, och kanonen för de som ville. Sedan blev det huvudrestaurangen, för en italiensk buffe. Och så BK efter det för de som var sugna på det. Lisebergsbanan där det kändes som maten skulle komma ut samma väg som den kom in, och till sist Tyrolen!
Jag var inte så pepp. Så jag gick hem med en blandning av frossa och blöt av svett -feber!

Har fått sova ut idag, Och såhär bra som jag mår nu har jag inte mått på hela veckan. Nästa gång jag är sjuk ska jag nog sjukanmäla mig.
Så snart bär det av, shopping med M. Löning idag ju, och jag har till och med massa pengar kvar från förra månaden.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Isn´t it lovely.

2007-04-24 @ 21:52:33

Var på experimentverkstaden idag. Men jag var ju fröken, så jag kunde inte cykla på de felvända cyklarna, eller åka linbana. Helst hade jag nog velat bygga ett spagetti torn, men det blev inget av det heller.
Så jag köpte en glass och satte mig i "lärarhörnet".
Tror att jag blev erbjuden en tjänst idag. Att fortsätta jobba med det jag gör nu, fast till hösten, och hela det läsåret. Och för A:s skull så hade jag verkligen velat göra det. Men jag tror inte att det är det som är bäst för mig. Och med tanke på att nästan alla de barnen jag kommit närmst försvinner till hösten, så väger det nog till ett nej tack.
Det är konstigt det där med jobb. I ena stunden så har man inget jobb, inget erbjudande, och man undrar vad det ska bli av en, hur man ska klara sig. Och i nästa så har man hur många erbjudanden som helst, och beslutsångesten är ens värsta vän. Vad ska det bli av mig?!

Och så har jag gått och dragit på mig någon slags sjuka. Min hals är illröd och mandlarna stora som golfbollar, kroppen strejkar och känns som den vill gå i ide.
Och imorgon som det är jobb på skolan först, sedan hem, tillbaka till skolan för möte, sedan till Liseberg för att jobba där. Och så kommer jag säkert se till att ha feber tills på torsdag, kickoffen, precis som förra året!
Visst är livet underbart!



Tidsfördriv.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

This is how it works

2007-04-23 @ 17:36:25

Jag har ont i halsen. Vaknade 05:10 idag och kom på att bilen stod parkerad där det är parkeringsförbud måndagar mellan 06-12. Och jag kan ju bara tacka någon[om det finns någon] att jag vaknade och kom på det. För att vakna och gå ut till bilen, och ha en lapp fastsatt på vinrutetorkaren, med en bot på 400 eller 600 kronor på måndag morgon lär inte vara någon höjdare! Så det var bara att dra på sig kläderna och smyga ut i den tidigt regnande morgonen. Och så fanns det ju självklart ingen ledig parkering, eller jo en. Och den var pyyyyytteliiiiiiten, men jag orkade inte leta vidare. Så där höll jag på i några minuter, som kändes som en evighet att trycka in bilen i det lilla facket. Och jag var väldigt glad över vår backningssensor på bilen!

Annars har jag jobbat idag. Det är ju måndag. Men det gick bra, skönt.

Igår bakade jag den efterlängtade kladdkakan. Riktigt god blev den, jag som inte ens gillar sånt. Och så kom E på besök. Jag hade fixat mat, duktiga jag. Och sedan blev det film, John Tucker must die. Shiiit vilken rolig film. Riktigt bra såndär amerikansk ungdomsfilm, haha. Sedan massa massa chips och tv.


Så cyklade jag till dansen. Jag som hade bestämt mig för att inte gå. Och om jag mot förmodan skulle dit så skulle jag kört dit. Men nej, det var tomt i myntfacket på plånboken, så jag klev på cykeln för att trampa iväg.
Nästan den grymmaste lektionen jag varit på tror jag. Kass låt bara, men vilken dans, wooow. Breakdance/Street typ.
Fast jag känner redan hur träningsvärken är på ingång. Men det blir väl lätt så när man lyft omkring sig själv på alla möjliga håll & sättochvis.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

everything must come and go

2007-04-21 @ 20:40:38

Jag cyklade en sväng till stan idag. Skulle kolla efter en väska, som jag aldrig kommer hitta, köpa jordgubbar, kika på tapet till köket och köpa lupsylÅhlens. Vad kom jag hem med, jo, jordgubbar och lupsyl som det stod på listan. Men även en tröja och ett linne. Det är helt OTROLIGT, hur svårt kan det vara att inte köpa någonting, att spara sina pengar, gah. Jag blir tokig på det här. Får väl sluta åka till stan om det ska vara såhär. Annars kommer jag ALDRIG komma härifrån!
En bra sak med stan är att man träffar folk som man känner. Stötte på F & hans vänner. Och på vägen hem så cyklade jag på, eller inte på direkt, men jag mötte V. Och som jag har tänkt på honom. Men det blev bara ett hej. snart. Och jag visste att vi skulle stöta ihop, inte just idag, men någon dag.
Jag känner för mycket folk som heter samma namn eller börja på samma bokstav känner jag. Det blir lite krångligt att hålla isär vilka alla är när jag skriver.

Var på H:s föreställning igår. Underbart bra! De är så himlans duktiga! Och H är så otroligt duktig, ryser varje gång hon öppnar sin mun!
Och då var jag ju i min gamla skola. Men det kändes inte så farligt. Det är väl mer personerna som gick där som jag inte är så förtjust i. Träffade lärarna, åh vad kul det var. Och de sa något som uppskattades väldigt mycket. -Det är ju inte så många som heter Mimmi. -Nej, men det är inte så många som är som dig.


Och så har jag pratat med S idag.
Min katt gillar verkligen presenten du ska få av mig när du kommer. Han är helt tokig i den!

Du är värd att dö för.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Återuppkörning - välkommen.

2007-04-19 @ 22:08:43

Dagen började grå och med regn. Det blåser som attans, inte så roligt det heller. Men det förde hit blå himmel och sol till eftermiddagen iallefall.
Hemkommen från möte på liseberg för en liten stund sedan. Återuppkörning, wohoo. Var där igår också,  möte för utbildningsledare, som jag inte ens hade sökt till. Men lönen blev bättre, och så är det rätt kul, så det är bara att tacka och buga. Härligt att se många "oldies" igen, fastän det är många på min avdelning som bara ska jobba behov eller har slutat, eller som är bortresta för tillfället.
Det känns som man vaknar efter vintern. Nu börjar det igen, livet alltså. Eller kanske det riktiga arbetslivet, om man kan kalla det så. Eller jag vet inte. Jag vet att du kommer hem snart, och det värmer i mitt hjärta.
Idag är det sista "svara" dagen. Och jag har sådan beslutsångest. Men efter att ha kikat efter i kalendern, och inse att det bara är en dag av ett arbete som jag missar så känns det som att det är det avgörande. do it. tänk om liksom.

Imorgon blir det en fullspäckad dag. Härligt med 3-dagars-helg, fast det blir den sista lediga helgen på typ ett halvår.


S, jag är faktiskt aldrig värst. Fastän man kan tro det, ibland!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

we listened to it twice, 'cause the DJ was asleep

2007-04-16 @ 19:49:32

Skulle köpt mig en ny cykel idag, eftersom den jag har nu är typ 50 år gammal om inte mer. Visst den är jättefin, men hur funktionell? Den låter jättemycket när man trampar, men har en väldigt snygg färg. Och hur kul är det att cykla uppför stigbergsbacken utan växel? Nej, ny cykel ska det bli. Tyvärr var den slut idag.
Så det blev en ny klänning istället.

Nu börjar oroligheterna på jobbet. Nu när det börjar bli varmt, och kännas som sommar. Då jag ska sluta.


- Du har vunnit en korv med bröd!
- Nej tack.
- Man får inte tacka nej till vinster!


Tänk när ens liv kretsade om att få tälja sin pinne först!

Oj, jag är en av de utvalda!
Ska man skratta eller gråta?

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

bad week

2007-04-15 @ 21:24:44

Jag antar att jag har haft en dålig vecka. Får man lov att ha det? Men jag tror det vände igår, det känns så. Så nu är det ändring på det. Bakvänd psykologi som några snackade om igår när jag sa att jag var trött och skulle gå hem. Men det känns som att det inte behövs bakvänd psykologi i positiviteten inför framtiden, för den ser ljus ut!

Jag är så glad att jag tackade nej. Jag vet vad du eller ni kanske tänkte. Men tyvärr, det funkar inte så för mig. Jag kan inte riktigt förstå hur egoistiska endel kan vara.

jag tror inte att ni vill veta hur jag tillbringat min helg. Jag har iallefall brännt mig som tusan.

Tänk att det är den 15 april. Ca två veckor till maj. Ca tre veckor tills du kommer hem. Och inte ens en vecka till Liseberg kör igång, ja, för de som jobbar där alltså.

Grillning hos F igår. Värsta mys, och massa trevligt folk!
jag saknar dig & kommer sakna dig ännu mer, min vän.

 

love

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Fredagen den trettonde.

2007-04-13 @ 16:02:35

Gjorde gastroskopin i morse. Tredje gången gillt hoppas jag. Har inte ätit något förräns nu. Sköterskan tyckte att jag gott kunde ta lugnande nästa gång jag gör det, om det blir någon nästa gång.
 Började 12 på jobbet. När ja kom så sa de att jag skulle va ledig. hm. Det är så rörigt när de informerar fel hela tiden, och olika personer säger olika saker. What to do?
Det var bra att jag gick iallefall. Pratade med A, så det var skönt. Och så fick jag ett brev i deras sakomojj som de ger brev till varandra och som läses upp inför hela klassen.
" Till en snäll & rolig fröken. Hon heter likadant som Musses flickvän."
Och så var det värsta fina kortet som hon gjort själv. Lovely.

Långpromenix med M i den sköna solen strax.


Fick ett samtal från Sandra igår. Villken Sandra undrar väl ni, det gjorde jag med. haha. Jag känner alldeles för många Sandror nu. Så allt blev helt galet, och min hjärna totalstrejkade!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tröttheten sköljer över mig.

2007-04-12 @ 17:46:18

Idag är jag trött. Så blev jag jättearg på jobbet. Orkade inte vara kvar inne i salen, utan gick ut och ställde mig i solen. Jag blir så trött på massa saker. Vart finns all respekt? Och hur kommer framtiden se ut? Varför beter sig folk som de gör?

Kanske så är det en liten sak, som är väldigt tragisk iochförsig, och som blir så himlans stor. Men det var kanske inte den som gjorde att jag blev riktigt arg och ledsen. Kanske var det att F var jätteledsen och berättade massa hemskheter om hennes liv, samma saker som jag varit med om, men som oftast bara ligger någonstans bortträngd. Och så kanske det var det där smset jag fick igår. Från någon som jag verkligen tycker sådär jättemycket om. Men där det är så fel, och han är en av mina bästa, ever!
Och så kanske det är den där tavlan, som jag fått. Som är väldigt fin, och vet precis vart jag ska sätta upp den. Men frågan är om den kommer hänga där, och skava på mitt hjärta.
vad vet jag?
Undra hur folk hade reagerat på att höra sanningen.


jag är inte ens hungrig längre.


Respekt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vardagsångest.

2007-04-11 @ 22:28:13

Nu börjar folk strömma in på internet. Jag är påväg att gå och lägga mig. Det är så det är att jobba tidigt. Hade jag jobbat där jag jobbade i höstas, så skulle jag varit överlycklig över att det var onsdag. Varje 11 rast på onsdagar så hade halva arbetsveckan gått, underbart! POSITIVITET, eller vad säger du P? haha Men nu jobbar jag inte där. Det är två dagar kvar, och imorgon ska vi på bio. Undra hur det kommer gå, jag och en massa galna kids.

Har köpt lite onödigt idag. Illa. och så bytte jag duschdrapperiet. Beslutsångest. Men den gröna var inte så fin i ljuset inne i badrummet. aburgine is the shit.
Jag får nog sluta kika runt i affärer. Köpförbud, ja.


Visst är det skönt när folk hör av sig när man minst anar det.
Speciellt när man tycker om dem sådär riktigt jättemycket!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

tisdag som är som en måndag

2007-04-10 @ 16:36:05

Svara, svara, svara.
Det enda jag vill är att ha ett litet svar.


Fick reda på en knasig sak på jobbet idag.
De är barn & jag är vuxen., eller?

Måste gå och lämna tillbaka filmen. Koka potatis. Och så ska jag tvätta klockan 18. Välkommen till vuxenvärlden!
Hittade ett duschdrapperi som jag ville ha. Inte exakt den rätta färgen jag ville ha, men nästan. Men det blir bättre såhär.




Jag vet inte om jag vågar.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

love is all we need

2007-04-09 @ 21:15:56




älska när inget annat hjälper

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grayday.

2007-04-08 @ 17:01:23

Det regnar ute. Skönt.
Blir nog en promenix i vädret som känns som jag känner mig.


Oh ja, det blev lite crazy ett litet tag där igår. Mötet med A gjorde min kväll, tror jag. jag får en så skön känsla och jag blir lugn av att vara med er, runt er. snart  <3
Sedan blev det trädgårn. Det känns helt fel att vara där under fel omständigheter. Det är inte ett ställe man går till om man inte går dit med "rätt" folk. Sitter nog för mycket minnen i tapeterna. Övervåningens "balkong" är ett minne som sitter där det ska.




tänk när ditt hjärta slutar slå.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hemligheternas kammare.

2007-04-07 @ 18:19:46

Det är aprilväder ute - snöblandat regn. blä. Jag är glad att jag har körkort så jag kan köra omkring istället för att springa mellan buss/spårvagn och bli äckligt blöt.

Överallt hör och ser folk en. Man kan inte ha en endaste hemlighet.
Katten håller alltid sitt ord och skulle aldrig berätta en hemlis!

En fullspäckad dag. Är hemma en sväng för att fylla ut tomrummet i magen för att inte kvällen ska bli alltför galen. Sitter och äter, POLLY!
Dagen började med en promenix, i det underbara vädret jag vaknade till. Sedan for jag och hämtade M, för en visit på ikea, och lite affärer som Kållered hade att erbjuda. En sväng in på nya Stadium, vad var det att ha? Och så försöker de locka folk med hjälp av några killar som var grymt duktiga på att trixa, och någon "stjärna" ur IFK Göteborg?! Nej, det var inget att ha där inte. Vi for hem till M för att äta Maränger i solen, sedan spela spel.

Vädret bestämmer frisyr, och idag blir det platt!




Glad Påsk

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Pengar, pengar pengar - Alla dessa pengar!

2007-04-04 @ 21:13:46

Det luktar vaselin i min näsa. Jag som inte ens använt vaselin idag. En arbetsdag kvar den här veckan, visst är det underbart. Fastän det känns som att mitt huvud ska sprängas i småbitar och att en förkylning är på G. Livet är underbart.
M pratar om att jag ska göra den där undersökningen. Som kostar en massa pengar. Fast det känns som att det är kanske bättre att göra den, och kanske få bli frisk och må riktigt bra som man ska göra för en massa massa pengar, än att alltid vara trött och sjuk.

Fönstershopping, fika, stallet & promenix med E idag. Myspys. Love you darling.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Grattis Baby!

2007-04-03 @ 19:30:17

Kanske hade jag valt högstadiet. jag vet inte.

Och så har beslutsångesten krupit fram i mig idag, igen. Vad vill jag? jag vet faktiskt inte. jag vet ingenting! Och det känns hopplöst. Men förr eller senare så måste jag välja. Det är det livet går ut på, valen!

Har varit en fullspäckad dag, min lediga dag! Var och kikade på tapet & färg til lägenheten på morgonen. Därefter mötte jag upp H i stan.Vi kikade omkring på massa saker, satt och mös i solen, fikade och åt glass i solen. Jag köpte en bukett till körskolan som tack för hjälpen. Efter mötet med H for jag till bilskolan. Sedan hem och laga mat. Påskliljorna luktar kattkiss.
Ikväll blir det massa fika.

Pratade med P häromdagen. Och fy vad jag saknar endel. Inte arbetet i sig, men människorna. Får se om det blir något extra på fredag & måndag, hope so.

Har funderat på det där med klackskor och mjukisbyxor? Hur går det ihop. Now days kan man ju gå omkring i mjukisbyxor överallt, men med klackskor till?


Mest grattis till min älsklo S som fyller 21 idag!
hipp hipp hurra!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()