Mimmiie

vardag

2007-09-29 @ 00:41:45


Usch, tiden bara rinner iväg, och nu har hösten kommit på riktigt.
 Jag var på möteAF häromdagen med tanke på att jag är "arbetslös", och det var något av det mest ointressanta jag varit på, någonsin. Allt som sades visste man ju redan. Men vad gör man inte för lite extra cash?!
Och så var jag duktig och skulle städa av datorn, tangentbordet. Och vad tar inte dammsugaren med sig som en liten sovenir från allt slitet jobb det gjort, jo en tangent, nedåtpilen. Så det var bara att sätta igång och rota i den överfulla dammsugarpåsen, och bland allt katthår så låg den. Men jag fick inte dit den, så nu måste jag gå och fixa det, gah, och till råga på allt så får jag göra allt nedifrån och uppåt, istället för tvärtom.
Idag fick jag gå och köpa nya strumpor, eftersom mina är slut, alla ligger i tvätten, och vi ska tvätta först om en vecka. Och som prick över i så fick jag skoskav och lilltån ösblödde.
Men min dag är räddad av V som kom och hälsade på på jobbet. Jag blev så chockad där han stod, har saknat honom. Och så åker han tillbaka till sitt land och sin verklighet imorgon. Och så hade jag "utvecklingssamtal", och jag var skitbra, mohaha. Nu är det bara 6 arbetsdagar kvar, galet. Sedan heltidsarbete 5 veckor, med en veckas semester, gött.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

hajen

2007-09-26 @ 01:05:03

Och så var man där igen. Arbetslös, det är inte så illa alltså. Speciellt inte när det är grått och småregnar ute. Dagen började med väckning vid halv 11. Jag & S gav oss iväg till egg&milk för en brunch på amerikanskt vis. Tog en promenix genom slottis för att nå vårt mål, som varade i ca två timmar, med bagels, yoghurt & pancakes, med blåbär & choklad. Efter det begav vi oss ut på äventyr, upp till skansenkrona, som började med en hal trätrappa, och slutade med en halkig lerig slätt, och en knuff i rumpan. Hem för att slänga oss i soffan och kika på gårdagens inspelning. Jag blev upphämtad för husvisnig, fastän vi hittat vår drömlägenhet i hjärtatvasastan. Men man lär sig av att kika runt. Vi får se om det blir någon handling på söndag, eller onsdag för min del. Och sen hem för att trycka i sig pizza/kebab och slöa. Alldeles underbart.
S har precis "tvingat" mig att se filmen hajen, jag som är räddast för hajar, så nu vågar jag knappt sätta ner fötternagolvet, usch. Kommer aldrig våga bada igen, jag som tillochmed är rädd för att bada i poolen.

Har precis fixat nailsen, med tanke på min avbrutna nagel, och nej, jag är inte sådär tjejig "åhh min nagel bröts" utan den bröts verkligen av på mitten och fick inre blödningar. Och att det trillade av en bit från mitten av lillfingernageln. Intresseklubbenantecknar.  Så nu är de fina, och korta(kortare) och jag kan börja uppdatera här igen och kanske tillochmed svara på smsen. hoho.

Imorgon blir det en sväng till ikea. Ska nog börja planera inköpen inför den nya lägenheten.

Det är hopplöst att välja tapet till sig själv, hur enkelt som helst när man ska hjälpa andra, eller när man inte är i behov att köpa. Men när man väl ska, fy vilken beslutångest.

När ska man hinna med det som står på måstegöraslistan?!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

arbets - lös?!

2007-09-17 @ 01:58:39

belive it or not, men det är uppdateringsdax.
Har jobbat hela helgen. Det känns som att världens förkylning är påväg att ta över mig, (varför heter det förkylning när det heter förkyld?!) huvudvärk, halsont, nysningar och allt som hör där till. Men här ska inte klagas, nu när man är ledig i 4 dagar.
vädret är lustigt. det blev höst på ett kick. Men det känns rätt skönt. Varannan dag är det ösregn och grått, och varannan är det solsken och blå himmel. Inte konstigt att man blir sjuk.
Jag har kirrat jobb till oktober-november, trots avbrott med en veckas semester, vilket jag trodde skulle bli klurigare än vad det var. för de vill ha mig. woho.
Hälsade på i skolan jag jobbade på i våras. Älskade barn. Det känns fruktansvärt hopplöst att det inte går bra för min elev och hans nya assistent. livet är sjukt orättvist.
Tvättat en miljard maskiner tvätt, dansat vilket nästan inte gick alls, besökt arbetsförmedlingen, och nästan fått rätsida på min ekonomi, kikat på underbar & älskad av alla på bio, bowlat, och så sticky på det, och tid att träffa vänner man aldrig hinner träffa. alldeles underbart. Visst är det jobbigt att vara deltidsarbetslös och ha alldeles för mycket tid över?


att umgås med folk
innebär brustna hjärtan.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

holiday

2007-09-05 @ 19:10:29

                                                                    
Oh ja, det har varit oerhört skönt att vara ifrån Göteborg, jobbet, molnen, ja vardagen. Bara solat, badat och tagit det lugnt. Eller lugnt och lugnt. Första rummet vi hamlade i hade ett väldigt högt brummande ljud på säkert 60 dB. Så när man skulle sova så kunde man inte det. Dagen därefter bytte vi rum och fick balkongen ut mot vägen. Men där fanns det inget brummande ljud iallefall, så vi nöjde oss. Maten har vi haft värsta oturen med ever, och det är ju inte så enkelt i vanliga fall med tanke på att L är gluten. Men vi har både fått fettklumpar på spett och hår i maten, inte många gånger vi fick äta tillsammans. Sedan har vi haft kackerlacke[krackhoe]invasion, en kväll kommer L&J och plingar på och säger att deras
 rum är invaderat, så de fick sova hos oss.
Två dagar senare hittar vi en orange flygande Kackerlacka i vårt rum.
Sedan hade vi två till besökare. Och som gräddemoset så blev det jordbävning.
Annars har det varit himlans bra, 38 grader i skuggan & 31 i havet, inte ett endaste moln.
Så om 6 veckor far jag igen, och fyller på min bränna.

Idag har det varit fixardag. Jag ogillar sådana dagar, men det är otroligt skönt när man strykt över alla saker på den cerisa postit-lappen. Arbetsförmedlingen har höjts i mina ögon, grymmaste mannen där idag. Hoppas på akassa nu. Därefter dansforum,  fullbokat hos P som jag vill dansa för, men ska smussla in mig. Därefter, av en slump, fika med N, M & S. myspys. Och så ut på stan igen, köpa byxor till M och lite anant braochha. Och skicka en påminnelse, så nu väntar jag bara på ett svar. Hallååå, det är September nu!

Hösten har kommit hit. Helt galet kallt här. 30 grader kallare än i måndags, burr. Visst är det underbart med alla fina och mysiga höstkläder, men nej, kyla är inte min grej.                                                                   

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()