Mimmiie

wednesday

2009-01-28 @ 17:56:23

Har varit hemma en stund efter att ha haft ett slags möte kanske man kan kalla det, på mitt nya jobb. Det kommer nog bli bra det här. Men jag måste säga att det känns sjukt konstigt, och till och med lite sorgligt (tro det eller ej!) att jag inte ska befinna mig på Liseberg mera. Inte så som innan i alla fall. Nu blir det varken någon fröken i skolan, eller fröken på Liseberg.
Nej, jag antar att det är dags att gå vidare i livet, och blicka framåt. (helt kommer jag ju ändå inte släppa det)

Något som ändrats otroligt mycket sedan jag kom hem, eller som ändrades medans jag var i väg är min syn på städning, och att hålla i ordning. Pedant som jag är så kan jag inte leva i ett kaos, men jag har verkligen blivit bättre på att inte allt måste vara perfekt. Vilket är skönt, men samtidigt lite jobbigt. För jag tycker att det är jobbigt när det inte är som det ska vara, jag har bara blivit bättre på att skjuta på det.
Så imorgon blir det dammsugning som gäller, och tvättning, med tanke på att alla mina socks snart ligger i tvätten så är det ett måste.
En annan sak är det där med kombo/sambo, you name it. Efter min senaste kombo boende, och sedan hemmaboende igen efter det så skulle jag göra allt i världen för att bo själv! Vilket jag gjorde i cirka ett halvår, eller Balthazar bor ju med mig såklart. Men nu, efter två månader, med minst en som sover i samma rum med en, och en person som verkligen är med en dygnet runt, så känns det jättekonstigt att bo själv igen.
Jag hoppas så att H får jobb här i göteborg i sommar, då blir det kombo igen, fast på ett litet annat sätt, på ett lite bättre sätt.

Har suttit och kikat på en känd fotografs bilder ifrån Byron Bay och Sydney/Bondi.

Ta mig dit, nuuuuu!
Hur kan jag ha blivit så insnöad på Oz? jävla skit.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vardag i ett grått Göteborg.

2009-01-26 @ 22:08:55

Livet här i Sverige, Göteborg börjar rulla på, och vardagen börjar ta form mer och mer.
Det gick vägen i fredags, men fy vad jag satt på nålar hela dagen. Dessutom blev det inget jobb, vilket jag önskat, men vilket hade varit en bra idé, för då hade tiden gått lite snabbare iallefall.
Någon gång vid 16 tiden så hade jag gett upp hoppet, och började analysera vad jag hade gjort för fel, och vad någon annan hade gjort eller varit som kunde vara så himlans mycket bättre än mig. usch!
Meeen, tro det eller ej, 16:30 ringer telefonen, och jag fick helt plötsligt ett nytt liv. Ett fast arbete, på en ny arbetsplats. Så på onsdag gäller det!
För att inte vara nöjd med det så ringde dessutom en annan arbetsgivare igår och undrade om jag fortfarande var arbetssökande. Vad hände med lågkonjunktur, och att man ALDRIG kommer få något jobb, man får vara glad om man får ha kvar det man har?!  Men det mest galna är att på båda de arbetsplatserna hade jag skickat in mitt CV på spontanönsökningar, de sökte inte ens någon arbetare!

På fredagskvällen blev det paj, vin & spelkväll hos J. Några från trädgår'n och lite annat folk. Sjukt kul. Party Alias, och Twister för  att tänja lite på gränserna, haha. Vaddå otränad?
Lördagen blev lugn, mestadels av tiden satt jag framför datorn och grejade, med tanke på att den inte startade de fem första gångerna jag startade den, och sedan berättade den för mig att den fått virus! Men efter lite om och men så var det åtgärdat! Hade en ny ToDo såklart, och ja, det ligger yttligare en på mitt köksbord nu.
På kvällen blev det förfest hos D, som slutade i ingen utgång, utan bara party hos honom.
Alla tycker att det var så länge sedan vi sågs, och jo, det var väl ett tag sedan, men sååååå längesedan?!

Idag har jag jobbat värsta passet någonsin, 8-16:30. Satte mig på bussen till Billdal, och första "fröken" jag jobbade med på första lektionen hade nog vaknat på fel sida, och var allmänt irriterad och arg på barnen, så de blev jobbiga och stökiga. Turen på min sida, och när vi delat på oss så blev det bättre.
Annars känns det som att jag har stått ute och kollat till barnen halva dagen idag, och mina fötter har varit bortdomnade.
På vägen hem hoppade S på bussen. Det är helt sjukt att det är typ 2 år sedan sist. Åh vad jag gillar den killen alltså, han har en speciell plats i mitt hjärta.

Jag brukar sitta och kika i min australiensiska tidning för att hålla hoppet uppe, och faktiskt, tro det eller ej, så befinner jag mig i landet långtlångt bort på bara några sekunder. and I'm lovin' it.
Dessutom har jag sett att det australiensiska modet är på ingång även här i la suede. Till sommaren då antar jag... Då är det bara värmen, surfingen och alla de otroligt heta killarna vi väntar på!



hur svårt kan det vara att svara.
Även ett nej hade varit bra, det är ju iallefall ett svar.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I want to break free.

2009-01-22 @ 22:54:04

Är precis hemkommen. Har varit vaken sedan klockan 6, och det har varit full rulle hela tiden.
Hockeyn slutade inte väl ikväll, tur att jag fortfarande kan glädjas över tisdagens spel. 
Lägenheten var helt okej, men inte sådär som jag riktigt vill. Grymt läge, med utsikt av en liten del av liseberg såklart. Liseberg in my heart. Jag kommer aldrig bli av med den skiten. (skiten som jag älskar,eller?!)
Imorgon innan klockan 17 gäller det. håll en tumme för mig dårå.
jag vill inte gå och lägga mig. men tänk om jag ska jobba imorgon?!
dessutom luktar jag dagis. mumma.




Fick plötsligt världens feting ångest. fuck it.
det här året ska ju bli det bästa ever! trots att det kommer bli sjukt svårt att slå det föregående!
2008 in my heart.


Somliga människor har det där sättet som gör att de klistras fast i ens hjärna och aldrig trillar därifrån.
släpp mig!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag längtar alltid härifrån, men aldrig hem!

2009-01-21 @ 14:24:58

Varför är det alltid så att först så står man på samma ställe och trampar och ingenting händer, och plötsligt så händer allt, och livet blir helt galet.
Jag har en tråkig ToDo lista liggandes i köket, och vill verkligen inte göra sakerna som står på den. Men de måste göras, och nu i eftermiddag verkar det som det är enda gången jag kommer lyckas ha tid att utföra dem.

I fredags drog iallefall det temporära jobbet igång, fröken i klass 3B. Det känns konstigt att det är lite drygt två år sedan sist, och att det är både personal och elever man känner. Men det är ju i och för sig i samma område, och världen är ju trots allt liten.
Lördagen var fullspäckad, indisk&latino inspirerad aerobic, mor min såg en kille längre fram på gatan som hon tyckte hade väldigt smala ben, vilket visade sig vara håkan h.
Senare på dagen for vi över till Hönö, där älskade N med klass hade gospeluppvisning, grymt var det. V var även där och kikade, vilket var kul, long time no see.
Därefter blev det förpaj hos K, singstar för hela Göteborg tror jag minsann, och vilken fest sedan. Konstigt att ingen klagade, men ingen var väl hemma. Sedan begav vi oss till Neff, för att skaka rumpa och konversera med folk som såklart inte var ifrån svea rike.
När vi begav oss hemåt hade snön börjat falla, och vi blev som femåringar. Det var första snön som vi sett fallit sedan vi kommit hem. fint.

Det känns som att dagarna fylls på mer och mer, igår var det jobb, förskolefröken, även där gamla barn som jag haft när de varit bebisar som nu vuxit upp. Och det är läskigt hur man ser hur mycket de har växt och utvecklats, och det känns som att vi bara står still. Fast om man kollar vad jag gjorde, hann med och allt som hände förra året, så måste jag nog ta tillbaka det där. För shit vad det händes och gjordes massa saker!
Igår kväll blev det hockey. Vilken match, kul kul.

imorgon blir det jobb 08:30-14,
lägenhetskikning 16
och så hockey kl 19.




Det är många olika okända folk som ringer till mig nowdays, vi får se hur den här historien slutar, eller börjar!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Plötsligt händer det!

2009-01-16 @ 23:36:18

Livet är en fest!
håll med om det.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ge mig nåt som tar mig någonstans.

2009-01-10 @ 21:32:13

Jag är så omotiverad. Eller kanske inte omotiverad, jag har bara tappat greppet lite. vill liksom inte göra direkt någonting längre. Är det för att vi har gjort och varit med om så himlans mycket två månader i rad, inte en dag utan att det händer massa saker och man lägger sig med massa nya intryck.
vad vet jag?
jag vet iallefall att jag tackar nej gång på gång till att göra både det ena och det andra. Allra helst hade jag bara vilja stänga ögonen och drömma mig bort, till det som var.
Det är sorgligt hur det som var redan har varit, och aldrig kommer tillbaka, men ändå på något sätt är jag så otroligt lycklig.
Kan man bli kär i någon på bara några timmar?

Jag har i alle fall lyckats få tummen ur och har idag köpt ett nytt tv-rums bord, med tanke på att flyttfirman förstörde mitt för cirka ett halvår sedan. Men har inte riktigt tyckt att det varit värt att köpa ett nytt med tanke på utlandsvistelsen. Stötte på J på favvostället, IKEA. Det är konstigt att man träffar på endel människor på alla ställen, verkligen överallt!

På tal om att träffa på männsikor så satt jag och M och käkade lunch igår i nordstan. Rätt som det är kommer det en kille som är sjukt lik min vän S, som för övrigt bor i L.A. och bara är hemma i Sverige på somrarna, gående. Jag bara sitter och stirrar på honom och säger till M att han är så sjukt lik S. Killen kollar på mig och tittar sedan bort, och då blir jag lite osäker eftersom jag verkligen sitter och glor på killen, och inte riktigt kan släppa att han är så sjukt lik, då vänder killen sig tillbaka och kollar, och tro det eller ej, det var S! Jag har aldrig varit så chockad i hella mitt liv, det var helt sjukt! Kul att han är tillbaka i stan för ett tag, speciellt nu när så många andra lämnat staden!



Jag ville bara höra din röst.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Australia in my heart

2009-01-05 @ 11:06:06

Jag har haft den bästa tiden i mitt liv.




that's not my name

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()